снимка: БулфотоТемпературите ще вървят пак нагоре от четвъртък. Ето подробна прогноза: След

...
снимка: БулфотоТемпературите ще вървят пак нагоре от четвъртък. Ето подробна прогноза: След
Коментари Харесай

По-ниски температури, облаци и дъжд във вторник

снимка: Булфото

Температурите ще вървят отново нагоре от четвъртък. 

Ето подробна прогноза: 

След температури през вчерашния ден към и над 30° на доста места в страната, през днешния ден в обособени региони се намалиха с повече от 10°. Причината - по-хладен въздух, който нахлува в страната с сдържан, краткотрайно мощен вятър от север-северозапад. Най-силни са поривите в Северна България, където и захлаждането е по-съществено.

През нощта вятърът ще отслабне. Повече облаци ще има над югоизточната половина от страната и на обособени места там ще превали. Минималните температури ще бъдат сред 9 и 14 градуса, в София към 10°.

Утре ще духа слаб, към този момент източен вятър. Максималните температури ще бъдат по-ниски спрямо през днешния ден - сред 20° и 25°, само че захлаждането ще се усети най-чувствително на югоизток и по Черноморието.

Вятърът ще е откъм морето и температурите по крайбрежието ще бъдат сред 14 и 17 градуса. Почти толкоз е и температурата на морската вода. През деня ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността и краткотрайни превалявания над източните региони и Рило-Родопската област и тук-там там ще превали временен дъжд. Не са изключени и гръмотевици.

В планините вятърът ще бъде слаб от север-североизток, денем ще се ориентира от юг и ще стартира да се усилва. Температури в курортите - от 7 до 13 градуса.

В Южна Европа температурите постепенно ще се намаляват и ще бъдат естествени за началото на месец май, в това число и на Балканите. Над по-голямата част от полуострова на следващия ден ще е най-вече слънчево. Над Западна и Централна Европа времето ще е облачно и прохладно. На доста места ще има превалявания от дъжд, обилни в Нидерландия и Северна Германия.

У нас, в сряда и четвъртък повече слънце ще има заран, а към и след обяд ще има региони с краткотрайни превалявания. Дневните температури ще се покачват и в четвъртък в множеството региони още веднъж ще са над 25°, в петък ще доближат, в обособени региони и ще надвишават 30°.

В събота обаче следва още веднъж захлаждане. Ще има по-значителни нараствания на облачността, а на обособени места и превалявания.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР